Ledový salát se surimi a jogurtovým dresinkem

Celkový čas:
20 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
0 minut

Ingredience

Počet porcí
150 ml
Jogurt nízkotučný
200 g
Krabí tyčinky
80 ml
Mléko polotučné
25 g
Pasta Sambal Oelek
2 ks
Pomeranče
50 ml
Pomerančová šťáva
1 ks
Salát ledový
5 g
Sůl

Postup

1

Salátové listy obereme a nadrobno natrháme, pomeranč rozčtvrtíme, odstraníme silnější bílé části a uvolníme dužinu tak, aby slupka zůstala na kůře. Dužinu rozkrájíme na malé kostičky a šťávu, která přitom vytekla na prkénko, slijeme do misky.

2

Ledový salát rozložíme na podnos, do věnce urovnáme kostičky pomeranče a do středu nalijeme zálivku připravenou smícháním pomerančové šťávy s jogurtem. Podle potřeb přidáme mléko, aby vznikla krémová, avšak ne tekutá omáčka, vmícháme sambal oelek a případně osolíme.

3

Na zálivku navrstvíme nakrájené tyčinky surimi. Servírujeme na podnosu, avšak před jídlem salát promícháme a rozdělíme na talíře.

Nutriční hodnoty

Kalorie 146 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 22 g
Tuky 2 g
Uhlovodany 21 g
Cholesterol 19,3 mg
Draslík 446,9 mg
Sodík 596,4 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 68,8 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz