Kručeniky volyňské

Celkový čas:
110 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
90 minut

Ingredience

Počet porcí
750 g
Hovězí maso zadní
1 l
Hovězí vývar základní
50 g
Mouka pšeničná hladká T 650
130 g
Protlak rajčatový
100 g
Slanina vepřová
30 g
Sůl
150 g
Tuk
200 g
Žampiony - sterilované
533 g
Zelí hlávkové bílé

Postup

1

Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šíře rozklepeme a osolíme je.

2

Hlávkové zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a na drobné nudličky nakrájíme. Zelí zalijeme vařící vodou a krátce povaříme. Potom zelí scedíme, necháme okapat, přidáme rozpuštěnou slaninu nakrájenou na kostičky, polovinu na plátky nakrájených žampionů a část rajčatového protlaku. Promícháme a necháme prochladnout.

3

Do středu plátků dáme část ochuceného zelí, plátky zavineme a upevníme párátkem a na povrchu osolíme.

4

Závitky na tuku opečeme, podlijeme trochou vývaru a za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka.

5

Měkké závitky vyjmeme a odstraníme párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou hladkou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Za občasného promíchání povaříme. Přidáme druhou část rajčatového protlaku a ještě povaříme.

6

Šťávu přecedíme zpět na závitky, přidáme zbylé žampiony a vše společně podusíme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 336 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 12 g
Tuky 23 g
Uhlovodany 5 g
Cholesterol 64,6 mg
Draslík 201,5 mg
Sodík 2 g
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,1 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 19,9 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz