Kručeniky volyňské
- Celkový čas:
- 110 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 90 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 750 g
- Hovězí maso zadní
- 1 l
- Hovězí vývar základní
- 50 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 130 g
- Protlak rajčatový
- 100 g
- Slanina vepřová
- 30 g
- Sůl
- 150 g
- Tuk
- 200 g
- Žampiony - sterilované
- 533 g
- Zelí hlávkové bílé
Postup
1 | Hovězí maso opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šíře rozklepeme a osolíme je. |
2 | Hlávkové zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a na drobné nudličky nakrájíme. Zelí zalijeme vařící vodou a krátce povaříme. Potom zelí scedíme, necháme okapat, přidáme rozpuštěnou slaninu nakrájenou na kostičky, polovinu na plátky nakrájených žampionů a část rajčatového protlaku. Promícháme a necháme prochladnout. |
3 | Do středu plátků dáme část ochuceného zelí, plátky zavineme a upevníme párátkem a na povrchu osolíme. |
4 | Závitky na tuku opečeme, podlijeme trochou vývaru a za občasného obracení a podlévání dusíme doměkka. |
5 | Měkké závitky vyjmeme a odstraníme párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou hladkou moukou, osmahneme dorůžova, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Za občasného promíchání povaříme. Přidáme druhou část rajčatového protlaku a ještě povaříme. |
6 | Šťávu přecedíme zpět na závitky, přidáme zbylé žampiony a vše společně podusíme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 336 kcal |
Bílkoviny | 21 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 23 g |
Uhlovodany | 5 g |
Cholesterol | 64,6 mg |
Draslík | 201,5 mg |
Sodík | 2 g |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 19,9 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,4 mg |
Komentáře a hodnocení