Indické cibulové bhadži

Celkový čas:
30 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
15 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Chilli paprička
225 g
Cibule
2 kávová lžička
Kmín římský
1 kávová lžička
Koriandr mletý
0,5 kávová lžička
Kurkuma
115 g
Mouka cizrnová

Postup

1

V míse smícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, cizrnovou mouku, římský kmín, kurkumu, koriandr a nadrobno nasekanou, semínek zbavenou chilli papričku. Přilijeme studenou vodu a vypracujeme těstíčko.

2

Z těstíčka lžící ukrojíme vždy kuličku o velikosti golfového míčku a opatrně ji vpustíme do fritovacího hrnce s rozehřátým olejem. Během smažení bhadži obrátíme, potom vyjmeme na papírovou utěrku a po chvíli ještě znovu smažíme do zlatohněda a dokřupava. Opět necháme na papírové utěrce okapat.

3

Podáváme horké. Můžeme doplnit jogurtovým dipem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 148 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 24 g
Tuky 3 g
Uhlovodany 24 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 406,2 mg
Sodík 22,6 mg
Vláknina 11 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 11,4 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz