Indické cibulové bhadži
- Celkový čas:
- 30 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 15 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Chilli paprička
- 225 g
- Cibule
- 2 kávová lžička
- Kmín římský
- 1 kávová lžička
- Koriandr mletý
- 0,5 kávová lžička
- Kurkuma
- 115 g
- Mouka cizrnová
Postup
1 | V míse smícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, cizrnovou mouku, římský kmín, kurkumu, koriandr a nadrobno nasekanou, semínek zbavenou chilli papričku. Přilijeme studenou vodu a vypracujeme těstíčko. |
2 | Z těstíčka lžící ukrojíme vždy kuličku o velikosti golfového míčku a opatrně ji vpustíme do fritovacího hrnce s rozehřátým olejem. Během smažení bhadži obrátíme, potom vyjmeme na papírovou utěrku a po chvíli ještě znovu smažíme do zlatohněda a dokřupava. Opět necháme na papírové utěrce okapat. |
3 | Podáváme horké. Můžeme doplnit jogurtovým dipem. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 148 kcal |
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 24 g |
Tuky | 3 g |
Uhlovodany | 24 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 406,2 mg |
Sodík | 22,6 mg |
Vláknina | 11 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 11,4 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,4 mg |
Komentáře a hodnocení