Penne s fazolkovým pestem a piniovými semeny

Celkový čas:
55 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
10 g
Bazalka
1 stroužek
Česnek
40 g
Cibule
350 g
Fazolové lusky zelené
4 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský
20 g
Oříšky piniové
5 g
Pepř černý mletý
5 g
Sůl
350 g
Těstoviny Penne

Postup

1

Omyjeme fazolky a vaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme je a zbylou vodu z jejich varu uchováme stále teplou. Cibuli nakrájíme a osmahneme se zmáčknutým stroužkem česneku na olivovém oleji.

2

Přidáme fazolky, podlijeme 1/2 skleničky vody, ochutíme špetkou soli. Vaříme dalších 10-15 minut a necháme mírně vychladnout. Rozmixujeme fazolky společně s bazalkou a troškou vody, ve které se vařily, abychom dostali homogenní omáčku. Případně ji ještě dosolíme, opepříme a uchováme teplou.

3

Těstoviny uvaříme ve vodě, ve které jsme vařili fazolky, scedíme je, když jsou „al dente", a ochutíme fazolkovým pestem.

4

Pokapeme olivovým olejem, posypeme pepřem a lehce opraženými piniovými semeny.

Nutriční hodnoty

Kalorie 445 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 72 g
Tuky 12 g
Uhlovodany 72 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 257,4 mg
Sodík 491,2 mg
Vláknina 6 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 12,3 mg
Vitamín E 0,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz