Penne s fazolkovým pestem a piniovými semeny
- Celkový čas:
- 55 minut
- Doba přípravy:
- 25 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 10 g
- Bazalka
- 1 stroužek
- Česnek
- 40 g
- Cibule
- 350 g
- Fazolové lusky zelené
- 4 polévková lžíce
- Olej olivový extra panenský
- 20 g
- Oříšky piniové
- 5 g
- Pepř černý mletý
- 5 g
- Sůl
- 350 g
- Těstoviny Penne
Postup
1 | Omyjeme fazolky a vaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme je a zbylou vodu z jejich varu uchováme stále teplou. Cibuli nakrájíme a osmahneme se zmáčknutým stroužkem česneku na olivovém oleji. |
2 | Přidáme fazolky, podlijeme 1/2 skleničky vody, ochutíme špetkou soli. Vaříme dalších 10-15 minut a necháme mírně vychladnout. Rozmixujeme fazolky společně s bazalkou a troškou vody, ve které se vařily, abychom dostali homogenní omáčku. Případně ji ještě dosolíme, opepříme a uchováme teplou. |
3 | Těstoviny uvaříme ve vodě, ve které jsme vařili fazolky, scedíme je, když jsou „al dente", a ochutíme fazolkovým pestem. |
4 | Pokapeme olivovým olejem, posypeme pepřem a lehce opraženými piniovými semeny. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 445 kcal |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 72 g |
Tuky | 12 g |
Uhlovodany | 72 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 257,4 mg |
Sodík | 491,2 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 12,3 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,3 mg |
Komentáře a hodnocení