Růžičková kapusta zadělávaná

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
0,5 ks
Cibule
1 ks
Citrony
500 g
Kapusta růžičková
40 g
Máslo čerstvé
30 g
Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka
Muškátový květ
1 špetka
Pepř černý mletý
10 g
Petržel - nať
1 špetka
Sůl

Postup

1

Růžičkové kapusty očistíme a uvaříme je v osolené vodě doměkka.

2

Z tuku, mouky, jemně nakrájené cibule a petrželky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z kapustiček, aby vznikla hustší omáčka.

3

Kapustičky vložíme do omáčky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a citronovou šťávu a krátce povaříme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 175 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 18 g
Tuky 9 g
Uhlovodany 4 g
Cholesterol 12,0 mg
Draslík 76,2 mg
Sodík 60,3 mg
Vláknina 14 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 24,8 mg
Vitamín E 0,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 13,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz