Růžičková kapusta zadělávaná
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 0,5 ks
- Cibule
- 1 ks
- Citrony
- 500 g
- Kapusta růžičková
- 40 g
- Máslo čerstvé
- 30 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 špetka
- Muškátový květ
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 10 g
- Petržel - nať
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Růžičkové kapusty očistíme a uvaříme je v osolené vodě doměkka. |
2 | Z tuku, mouky, jemně nakrájené cibule a petrželky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z kapustiček, aby vznikla hustší omáčka. |
3 | Kapustičky vložíme do omáčky, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a citronovou šťávu a krátce povaříme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 175 kcal |
Bílkoviny | 7 g |
Sacharidy | 18 g |
Tuky | 9 g |
Uhlovodany | 4 g |
Cholesterol | 12,0 mg |
Draslík | 76,2 mg |
Sodík | 60,3 mg |
Vláknina | 14 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 24,8 mg |
Vitamín E | 0,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 13,5 mg |
Komentáře a hodnocení