Salát z bambusových výhonků
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 30 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 400 g
- Bambusové výhonky konzervované
- 1 polévková lžíce
- Česnek
- 0,5 kávová lžička
- Chilli paprička sušená
- 3 polévková lžíce
- Cibulka jarní
- 1 kávová lžička
- Cukr krupice
- 30 g
- Lepkavá rýže
- 2 polévková lžíce
- Limetková šťáva
- 5 ks
- Máta
- 2 polévková lžíce
- Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce
- Šalotka
- 1 polévková lžíce
- Sezam - semena
Postup
1 | Bambusové výhonky scedíme, osušíme a nakrájíme nadrobno. |
2 | V pánvičce osmahneme rýži do zlatohněda a rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek. |
3 | Nasypeme do mísy, přidáme nakrájenou šalotku, pokrájený česnek, nahrubo nasekanou jarní cibulku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr, chilli papričky a polovinu mátových lístků. |
4 | Vše důkladně promícháme a vzniklou směsí přelijeme bambusové výhonky. |
5 | Posypeme sezamovými semínky, dozdobíme zbylými lístky máty a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 72 kcal |
Bílkoviny | 4 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 2 g |
Uhlovodany | 12 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 242,3 mg |
Sodík | 265,7 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,3 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 9,5 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,7 mg |
Komentáře a hodnocení