Špagety se slávkami a rajčatovou omáčkou

Celkový čas:
45 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
1 polévková lžíce
Bazalka
2 stroužek
Česnek
1 ks
Cibule
1,5 kg
Mušle slávky
2 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
2 polévková lžíce
Petržel - nať
425 g
Rajčata loupaná (konzervovaná)
500 g
Špagety, Makarony
1 špetka
Sůl
250 ml
Víno bílé

Postup

1

Mušle nejprve očistíme, odstraníme byssová vlákna a použijeme pouze neotevřené.

2

Ve velkém hrnci rozpálíme olej, při nízké teplotě orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme rajčata, nakrájenou bazalku a petrželku, zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem.

3

Omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna 15-20min provaříme. Vložíme slávky a pod pokličkou cca 5min povaříme.

4

Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.

5

Rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 899 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 116 g
Tuky 14 g
Uhlovodany 116 g
Cholesterol 105,0 mg
Draslík 2 g
Sodík 1 g
Vláknina 11 g
Vitamín A 738,2 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,1 mg
Vitamín C 46,3 mg
Vitamín E 2,9 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 17,8 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz