Špagety se slávkami a rajčatovou omáčkou
- Celkový čas:
- 45 minut
- Doba přípravy:
- 15 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 polévková lžíce
- Bazalka
- 2 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Cibule
- 1,5 kg
- Mušle slávky
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce
- Petržel - nať
- 425 g
- Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g
- Špagety, Makarony
- 1 špetka
- Sůl
- 250 ml
- Víno bílé
Postup
1 | Mušle nejprve očistíme, odstraníme byssová vlákna a použijeme pouze neotevřené. |
2 | Ve velkém hrnci rozpálíme olej, při nízké teplotě orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme rajčata, nakrájenou bazalku a petrželku, zalijeme vínem a ochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčku přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna 15-20min provaříme. Vložíme slávky a pod pokličkou cca 5min povaříme. |
4 | Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme. |
5 | Rozdělíme na talíře, poklademe slávkami, přelijeme omáčkou a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 899 kcal |
Bílkoviny | 62 g |
Sacharidy | 116 g |
Tuky | 14 g |
Uhlovodany | 116 g |
Cholesterol | 105,0 mg |
Draslík | 2 g |
Sodík | 1 g |
Vláknina | 11 g |
Vitamín A | 738,2 mg |
Vitamín B6 | 0,6 mg |
Vitamín B12 | 0,1 mg |
Vitamín C | 46,3 mg |
Vitamín E | 2,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 17,8 mg |
Komentáře a hodnocení