Vafle z pivního těsta
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 60 g
- Cukr krupice
- 30 g
- Droždí
- 1 špetka
- Kari koření
- 300 g
- Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 dl
- Olej slunečnicový
- 0,5 špetka
- Pepř bílý celý
- 4 dl
- Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 dl
- Pomerančová šťáva
- 0,5 špetka
- Sůl
- 200 g
- Šunka uzená
- 150 g
- Sýr Ementál (Primátor)
- 2 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Mouku prosejeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, vsypeme cukr, přidáme vejce, vlijeme pivo, pomerančovou šťávu, dvě lžíce oleje, podle chuti, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, vše dohromady vyšleháme do hladké hmoty. Misku s těstem přikryjeme, necháme 5 minut odležet. |
2 | Uzenou šunku nakrájíme na velmi tenké plátky, které pokládáme na suchou pánev, do křupava je opečeme. |
3 | Pečicí formu na vafle potřeme trochou oleje, rozehřejeme a nalijeme dostatečné množství těsta, ze kterého upečeme křupavou vafli. V pečení pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Hotové vafle udržujeme teplé. |
4 | Hotové vafle podle porcí rozložíme na talíře, na ně poklademe horké šunkové plátky, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 709 kcal |
Bílkoviny | 33 g |
Sacharidy | 78 g |
Tuky | 27 g |
Uhlovodany | 19 g |
Cholesterol | 156,4 mg |
Draslík | 286,1 mg |
Sodík | 340,1 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 12,5 mg |
Vitamín E | 0,7 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 23,9 mg |
Komentáře a hodnocení