Vafle z pivního těsta

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
60 g
Cukr krupice
30 g
Droždí
1 špetka
Kari koření
300 g
Mouka pšeničná hladká T 650
1 dl
Olej slunečnicový
0,5 špetka
Pepř bílý celý
4 dl
Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 dl
Pomerančová šťáva
0,5 špetka
Sůl
200 g
Šunka uzená
150 g
Sýr Ementál (Primátor)
2 ks
Vejce slepičí

Postup

1

Mouku prosejeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, vsypeme cukr, přidáme vejce, vlijeme pivo, pomerančovou šťávu, dvě lžíce oleje, podle chuti, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, vše dohromady vyšleháme do hladké hmoty. Misku s těstem přikryjeme, necháme 5 minut odležet.

2

Uzenou šunku nakrájíme na velmi tenké plátky, které pokládáme na suchou pánev, do křupava je opečeme.

3

Pečicí formu na vafle potřeme trochou oleje, rozehřejeme a nalijeme dostatečné množství těsta, ze kterého upečeme křupavou vafli. V pečení pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Hotové vafle udržujeme teplé.

4

Hotové vafle podle porcí rozložíme na talíře, na ně poklademe horké šunkové plátky, posypeme nastrouhaným sýrem a ihned podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 709 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 78 g
Tuky 27 g
Uhlovodany 19 g
Cholesterol 156,4 mg
Draslík 286,1 mg
Sodík 340,1 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 12,5 mg
Vitamín E 0,7 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 23,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz