Telecí řízek na víně

Celkový čas:
40 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
30 minut

Ingredience

Počet porcí
0,5 dl
Citronová šťáva
1 ks
Citrony
2 polévková lžíce
Olej olivový
1 špetka
Pepř černý mletý
1 špetka
Sůl
600 g
Telecí kýta
1,3 dl
Víno bílé

Postup

1

Telecí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme, osušíme a naklepeme.

2

Citronovou šťávu smícháme v míse s vínem, vložíme naklepané řízky a necháme alespoň půl dne marinovat. Před smažením řízky vyjmeme, dáme okapat.

3

Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce smažíme 2 - 3 minuty z každé strany. Potom je přendáme na talíř, odložíme stranou.

4

Do pánve vlijeme marinádu, přivedeme k varu, opepříme, osolíme, promícháme a necháme chvíli povařit. Do omáčky následně vložíme plátky citronu, přidáme maso, necháme přikryté malou chvíli dusit, následně podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 238 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 5 g
Tuky 8 g
Uhlovodany 5 g
Cholesterol 117,0 mg
Draslík 625,4 mg
Sodík 155,1 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 25,0 mg
Vitamín E 0,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 1,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz