Telecí řízek na víně
- Celkový čas:
- 40 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 30 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 0,5 dl
- Citronová šťáva
- 1 ks
- Citrony
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 špetka
- Sůl
- 600 g
- Telecí kýta
- 1,3 dl
- Víno bílé
Postup
1 | Telecí maso rozkrájíme na 4 řízky, omyjeme, osušíme a naklepeme. |
2 | Citronovou šťávu smícháme v míse s vínem, vložíme naklepané řízky a necháme alespoň půl dne marinovat. Před smažením řízky vyjmeme, dáme okapat. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce smažíme 2 - 3 minuty z každé strany. Potom je přendáme na talíř, odložíme stranou. |
4 | Do pánve vlijeme marinádu, přivedeme k varu, opepříme, osolíme, promícháme a necháme chvíli povařit. Do omáčky následně vložíme plátky citronu, přidáme maso, necháme přikryté malou chvíli dusit, následně podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 238 kcal |
Bílkoviny | 32 g |
Sacharidy | 5 g |
Tuky | 8 g |
Uhlovodany | 5 g |
Cholesterol | 117,0 mg |
Draslík | 625,4 mg |
Sodík | 155,1 mg |
Vláknina | 2 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 25,0 mg |
Vitamín E | 0,5 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,5 mg |
Komentáře a hodnocení