Husarská svíčková s haluškami

Celkový čas:
120 minut
Doba přípravy:
60 minut
Doba vaření:
60 minut

Ingredience

Počet porcí
2 ks
Cibule
800 g
Hovězí svíčková
40 g
Máslo čerstvé
4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička
Paprika mletá sladká
180 g
Slanina vepřová
1 kávová lžička
Sůl
0,5 l
Zakysaná smetana

Postup

1

Svíčkovou očistíme, osolíme, poprášíme paprikou a celou obalíme slabými plátky slaniny. Převážeme nití a necháme asi 30 minut odležet.

2

Nakrájenou cibuli a slaninu dáme do pekáče, přidáme kousek másla a svíčkovou na něm asi 30 minut pečeme.

3

Pak ji vyndáme a zbylou cibuli se slaninou podusíme dorůžova. Zalijeme 0,5 litrem kyselé smetany, ve které jsme rozmíchali 4 lžíce mouky.

4

Dle chuti přisolíme, povaříme do zhoustnutí a pak omáčku přecedíme.

5

Při podávání krájíme svíčkovou na plátky, podléváme omáčkou a přidáváme halušky tvarohem sypané.

6

7

Halušky

8

Uvaříme uzené maso, nasekáme jej nadrobno a dáme do mísy.

9

Z mouky a vajec vypracujeme těsto a rozválíme je v tenké placky. Z nich pak krájíme větší čtverečky.

10

Ve vývaru z uzeného masa uvaříme nakrájené flíčky. Scedíme je a přidáme do mísy k uzenému masu.

11

Přisypeme trochu mletého pepře a květu, osolíme a přilijeme rozehřáté máslo.

12

V mléce rozšleháme vejce, zalijeme přísady v míse a vše zamícháme.

13

Prohodíme hrstkou strouhané housky a vlijeme do máslem vymazaného pekáče. Necháme dorůžova upéct.

Nutriční hodnoty

Kalorie 811 kcal
Bílkoviny 53 g
Sacharidy 10 g
Tuky 53 g
Uhlovodany 9 g
Cholesterol 191,6 mg
Draslík 1 g
Sodík 782,8 mg
Vláknina 2 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,5 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,2 mg
Vitamín E 1,5 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 14,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz