Borůvky se žloutkovým krémem
- Celkový čas:
- 15 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 0,4 l
- Borůvky
- 50 g
- Cukr krupice
- 0,5 l
- Mléko polotučné
- 50 g
- Mouka polohrubá
- 2 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. |
3 | V hrnci smícháme mléko s cukrem, žloutky a moukou a na mírném ohni za stálého míchání necháme směs zhoustnout. Pak hrnec odstavíme a přimícháme sníh z bílků. |
4 | Do misek dáme borůvky, zalijeme je žloutkovým krémem a na něj ještě několik borůvek rozsypeme. Misky dáme do chladna a servírujeme, až když krém ztuhne. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 252 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 42 g |
Tuky | 6 g |
Uhlovodany | 36 g |
Cholesterol | 135,2 mg |
Draslík | 129,4 mg |
Sodík | 41,9 mg |
Vláknina | 6 g |
Vitamín A | 195,2 mg |
Vitamín B6 | 0,1 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 9,7 mg |
Vitamín E | 0,9 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 1,7 mg |
Komentáře a hodnocení