Vaječná káva
- Celkový čas:
- 13 minut
- Doba přípravy:
- 3 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 polévková lžíce
- Cukr krupice
- 1 kávová lžička
- Káva instantní
- 2 polévková lžíce
- Káva mletá
- 80 ml
- Koňak vaječný
- 4 ks
- Vejce slepičí
- 5 dl
- Voda pitná
Postup
1 | Vejce rozklepneme do kastrůlku a spolu s cukrem vyšleháme do pěny. Do pěny přilijeme připravenou filtrovanou kávu. Kastrůlek ponoříme do vodní lázně a za stálého míchání šleháme až do zahoustnutí směsí. /Směs v kastrůlku se nemůže vařit, jinak by se vejce srazila./ |
2 | Uvařenou kávu rozdělíme do kulatých širších sklenic. Do každé vlijeme 40 ml vaječného koňaku, povrch posypeme instantní kávou a servírujeme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 420 kcal |
Bílkoviny | 17 g |
Sacharidy | 47 g |
Tuky | 14 g |
Uhlovodany | 47 g |
Cholesterol | 490,7 mg |
Draslík | 338,0 mg |
Sodík | 178,1 mg |
Vláknina | 203 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 1,2 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,5 mg |
Komentáře a hodnocení