Garnáty na okurkovém talíři
- Celkový čas:
- 15 minut
- Doba přípravy:
- 5 minut
- Doba vaření:
- 10 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 4 stroužek
- Česnek
- 1 ks
- Chilli paprička
- 3 ks
- Cibule
- 450 g
- Garnát obecný
- 1 polévková lžíce
- Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce
- Med včelí
- 1 ks
- Okurka salátová
- 40 ml
- Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce
- Omáčka sójová
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 1 špetka
- Sůl
Postup
1 | Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme nadrobno. Koriandr opláchneme a lístky nasekáme nadrobno. Z garnátů špičkou nože odřízneme střívko. Chilli papričku nakrájíme na drobné kousky. Okurku nakrájíme na plátky a vyložíme s ní dno talířů, na kterých budeme pokrm podávat. |
2 | Rozpálíme wok pánev a nalijeme do ní olej. Do pánve nasypeme garnáty a dvě minuty je opékáme, poté je dáme stranou. Do woku nyní prolisujeme česnek a přidáme zbylé pokrájené suroviny. Opékáme za stálého míchání dvě minuty, poté přidáme garnáty, med, sójovou omáčku a sůl s pepřem dle vlastní chuti. Opěkáme vše dalších pět minut. Na poslední minutu přidáme koriandr. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 358 kcal |
Bílkoviny | 34 g |
Sacharidy | 28 g |
Tuky | 13 g |
Uhlovodany | 27 g |
Cholesterol | 231,8 mg |
Draslík | 533,3 mg |
Sodík | 755,4 mg |
Vláknina | 4 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 14,6 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,9 mg |
Komentáře a hodnocení