Garnáty na okurkovém talíři

Celkový čas:
15 minut
Doba přípravy:
5 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
4 stroužek
Česnek
1 ks
Chilli paprička
3 ks
Cibule
450 g
Garnát obecný
1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý
3 polévková lžíce
Med včelí
1 ks
Okurka salátová
40 ml
Olej rostlinný
5 polévková lžíce
Omáčka sójová
1 špetka
Pepř černý mletý
1 špetka
Sůl

Postup

1

Připravíme si všechny suroviny. Cibuli nakrájíme nadrobno. Koriandr opláchneme a lístky nasekáme nadrobno. Z garnátů špičkou nože odřízneme střívko. Chilli papričku nakrájíme na drobné kousky. Okurku nakrájíme na plátky a vyložíme s ní dno talířů, na kterých budeme pokrm podávat.

2

Rozpálíme wok pánev a nalijeme do ní olej. Do pánve nasypeme garnáty a dvě minuty je opékáme, poté je dáme stranou. Do woku nyní prolisujeme česnek a přidáme zbylé pokrájené suroviny. Opékáme za stálého míchání dvě minuty, poté přidáme garnáty, med, sójovou omáčku a sůl s pepřem dle vlastní chuti. Opěkáme vše dalších pět minut. Na poslední minutu přidáme koriandr.

Nutriční hodnoty

Kalorie 358 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 28 g
Tuky 13 g
Uhlovodany 27 g
Cholesterol 231,8 mg
Draslík 533,3 mg
Sodík 755,4 mg
Vláknina 4 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 14,6 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,9 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz