Fazolová polévka s klobásou a uzeným

Celkový čas:
60 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
50 minut

Ingredience

Počet porcí
300 g
Brambory
1 ks
Cibule
250 g
Fazole
150 g
Klobása - Čabajka
100 g
Moravské uzené
40 ml
Olej slunečnicový
1 kávová lžička
Paprika mletá sladká
1 špetka
Pepř černý mletý
20 g
Petržel - nať
0,5 kávová lžička
Sůl
1 kávová lžička
Vegeta
5 l
Voda pitná
300 g
Zeleninová směs jarní - mražená

Postup

1

Proprané a opláchnuté fazole namočíme do 2 l studené vody a necháme je přiklopené přes noc namáčet. Čabajku spolu s moravským uzeným rozkrájíme na malé kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou, drobně pokrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova. Přidáme připravené uzené i klobásu a oloupané, na drobné kousky nakrájené brambory. Vše posypeme sladkou mletou paprikou, přisypeme zeleninu, scezené fazole a vše zalijeme 3 l vody. Přiklopíme poklici, povaříme do měkka.

2

Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Teplou polévku porcujeme do polévkových misek a podáváme.

Nutriční hodnoty

Kalorie 399 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 39 g
Tuky 20 g
Uhlovodany 8 g
Cholesterol 0,0 mg
Draslík 262,6 mg
Sodík 104,8 mg
Vláknina 8 g
Vitamín A 88,2 mg
Vitamín B6 0,2 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 13,2 mg
Vitamín E 2,8 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 2,5 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz