Fazolová polévka s klobásou a uzeným
- Celkový čas:
- 60 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 50 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 300 g
- Brambory
- 1 ks
- Cibule
- 250 g
- Fazole
- 150 g
- Klobása - Čabajka
- 100 g
- Moravské uzené
- 40 ml
- Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička
- Paprika mletá sladká
- 1 špetka
- Pepř černý mletý
- 20 g
- Petržel - nať
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 1 kávová lžička
- Vegeta
- 5 l
- Voda pitná
- 300 g
- Zeleninová směs jarní - mražená
Postup
1 | Proprané a opláchnuté fazole namočíme do 2 l studené vody a necháme je přiklopené přes noc namáčet. Čabajku spolu s moravským uzeným rozkrájíme na malé kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou, drobně pokrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova. Přidáme připravené uzené i klobásu a oloupané, na drobné kousky nakrájené brambory. Vše posypeme sladkou mletou paprikou, přisypeme zeleninu, scezené fazole a vše zalijeme 3 l vody. Přiklopíme poklici, povaříme do měkka. |
2 | Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, Vegetou, přidáme drobně nasekanou petrželovou nať. Teplou polévku porcujeme do polévkových misek a podáváme. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 399 kcal |
Bílkoviny | 18 g |
Sacharidy | 39 g |
Tuky | 20 g |
Uhlovodany | 8 g |
Cholesterol | 0,0 mg |
Draslík | 262,6 mg |
Sodík | 104,8 mg |
Vláknina | 8 g |
Vitamín A | 88,2 mg |
Vitamín B6 | 0,2 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 13,2 mg |
Vitamín E | 2,8 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 2,5 mg |
Komentáře a hodnocení