Pařížské piškotové placičky

Celkový čas:
27 minut
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
7 minut

Ingredience

Počet porcí
120 g
Cukr krupice
1 hrst
Hrozinky
60 g
Mouka pšeničná hladká
2 ks
Vejce slepičí

Postup

1

V míse ručně třeme nebo šleháme šlehačem vejce s cukrem asi 10 minut, aby se cukr úplně rozpustil.

2

Do směsi po částech vmícháme mouku a vše ještě rozšleháme.

3

Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme pomocí lžičky malé placičky dostatečně daleko od sebe. Do středu každé placičky položíme hrozinku.

4

Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 7 minut. Po upečení necháme placičky částečně vychladnout a potom je lehce stáhneme z papíru. Můžeme je také odebírat pomocí plochého nože.

Nutriční hodnoty

Kalorie 271 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 42 g
Tuky 70 g
Uhlovodany 30 g
Cholesterol 122,7 mg
Draslík 39,5 mg
Sodík 40,9 mg
Vláknina 0,0 mg
Vitamín A 141,2 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 0,6 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz