Pařížské piškotové placičky
- Celkový čas:
- 27 minut
- Doba přípravy:
- 20 minut
- Doba vaření:
- 7 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 120 g
- Cukr krupice
- 1 hrst
- Hrozinky
- 60 g
- Mouka pšeničná hladká
- 2 ks
- Vejce slepičí
Postup
1 | V míse ručně třeme nebo šleháme šlehačem vejce s cukrem asi 10 minut, aby se cukr úplně rozpustil. |
2 | Do směsi po částech vmícháme mouku a vše ještě rozšleháme. |
3 | Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme pomocí lžičky malé placičky dostatečně daleko od sebe. Do středu každé placičky položíme hrozinku. |
4 | Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 7 minut. Po upečení necháme placičky částečně vychladnout a potom je lehce stáhneme z papíru. Můžeme je také odebírat pomocí plochého nože. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 271 kcal |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 42 g |
Tuky | 70 g |
Uhlovodany | 30 g |
Cholesterol | 122,7 mg |
Draslík | 39,5 mg |
Sodík | 40,9 mg |
Vláknina | 0,0 mg |
Vitamín A | 141,2 mg |
Vitamín B6 | 0,0 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 0,6 mg |
Komentáře a hodnocení