Bryndzové halušky originál

Celkový čas:
35 minut
Doba přípravy:
25 minut
Doba vaření:
10 minut

Ingredience

Počet porcí
300 g
Anglická slanina
7 ks
Brambory
300 g
Mouka polohrubá
1 kávová lžička
Sůl
200 g
Sýr Brynza
4 l
Voda pitná
200 g
Zakysaná smetana

Postup

1

Oloupané brambory najemno nastrouháme, osolíme, přisypeme mouku a zaděláme těsto. Vzniklé těsto má být lehké, mírně lepivé.

2

Z těsta na prkénku odkrajujeme malé kousky přímo do hrnce s vroucí vodou (můžeme použít speciální cedník na halušky). Vaříme jen do doby, až halušky vyplavou na povrch. (Vaříme po etapách, celé množství těsta se nevejde do jednoho hrnce).

3

Uvařené halušky krátce propláchneme studenou vodou, vsypeme do mísy a necháme na teplém místě.

4

Bryndzu se smetanou vymícháme dohladka.

5

Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme.

6

Na talířích každou porci halušek přelijeme bryndzovou zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Můžeme omastit vyškvařeným tukem.

Nutriční hodnoty

Kalorie 927 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 75 g
Tuky 57 g
Uhlovodany 74 g
Cholesterol 76,7 mg
Draslík 883,5 mg
Sodík 912,9 mg
Vláknina 13 g
Vitamín A 336,1 mg
Vitamín B6 0,6 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 16,4 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 5,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz