Svíčková

Celkový čas:
18 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
8 minut

Ingredience

Počet porcí
800 g
Hovězí svíčková
2 polévková lžíce
Olej olivový
4 polévková lžíce
Olej rostlinný
2 kávová lžička
Pepř 4 barev
1 kávová lžička
Sůl

Postup

1

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme příčně na tři silné pláty. Naklepe zlehka jen dlaní. Maso osolíme a opepříme pepřem na steaky. Maso lehce potřeme olivovým olejem a necháme pod fólií v chladu alespoň hodinu.

2

Odležené bifteky na rozpáleném oleji smažíme 3 – 4 minuty po každé straně.

Nutriční hodnoty

Kalorie 418 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 2 g
Tuky 6 g
Uhlovodany 2 g
Cholesterol 112,0 mg
Draslík 930,7 mg
Sodík 407,7 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 1,7 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,0 mg
Vitamín E 1,0 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,3 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz
světluška
Svíčková
Tak já jsem nakonec osolila a opepřila maso až po upečení. Pepř čtyř barev jsem v tu chvíli doma neměla, tak jsem dala normální. Slyšela jsem, že by maso mělo být nějakou dobu vytažené z lednice, aby nedostalo teplotní šok. Takže jsem tak udělala. Po vytažení jsem nechala na prkýnku odpočinout. Krásně pustilo šťávu, kterou jsem si později k masu přilila :) Dělala jsem poprvé a velká spokojenost.

světluška
Svíčková
Zkoušela jsem přelít pepřovou omáčkou s koňakem. Vývar, steriliz. zelený pepř a máslo. Dobrý to bylo tongue