Svíčková
- Celkový čas:
- 18 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 8 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 800 g
- Hovězí svíčková
- 2 polévková lžíce
- Olej olivový
- 4 polévková lžíce
- Olej rostlinný
- 2 kávová lžička
- Pepř 4 barev
- 1 kávová lžička
- Sůl
Postup
1 | Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme příčně na tři silné pláty. Naklepe zlehka jen dlaní. Maso osolíme a opepříme pepřem na steaky. Maso lehce potřeme olivovým olejem a necháme pod fólií v chladu alespoň hodinu. |
2 | Odležené bifteky na rozpáleném oleji smažíme 3 – 4 minuty po každé straně. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 418 kcal |
Bílkoviny | 59 g |
Sacharidy | 2 g |
Tuky | 6 g |
Uhlovodany | 2 g |
Cholesterol | 112,0 mg |
Draslík | 930,7 mg |
Sodík | 407,7 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 1,7 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 0,0 mg |
Vitamín E | 1,0 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,3 mg |
Svíčková
Tak já jsem nakonec osolila a opepřila maso až po upečení. Pepř čtyř barev jsem v tu chvíli doma neměla, tak jsem dala normální. Slyšela jsem, že by maso mělo být nějakou dobu vytažené z lednice, aby nedostalo teplotní šok. Takže jsem tak udělala. Po vytažení jsem nechala na prkýnku odpočinout. Krásně pustilo šťávu, kterou jsem si později k masu přilila :) Dělala jsem poprvé a velká spokojenost.
Tak já jsem nakonec osolila a opepřila maso až po upečení. Pepř čtyř barev jsem v tu chvíli doma neměla, tak jsem dala normální. Slyšela jsem, že by maso mělo být nějakou dobu vytažené z lednice, aby nedostalo teplotní šok. Takže jsem tak udělala. Po vytažení jsem nechala na prkýnku odpočinout. Krásně pustilo šťávu, kterou jsem si později k masu přilila :) Dělala jsem poprvé a velká spokojenost.
Komentáře a hodnocení