Superperník

Celkový čas:
55 minut
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
260 g
Cukr krystal
50 g
Hrozinky
3 polévková lžíce
Kakao - prášek
1 ks
Kypřicí prášek do perníku
50 g
Mandle
4 polévková lžíce
Marmeláda višňová
2 polévková lžíce
Med včelí
400 ml
Mléko polotučné
500 g
Mouka polohrubá
200 ml
Olej rostlinný
1 kávová lžička
Skořice mletá
1 kávová lžička
Soda jedlá
1 špetka
Sůl
2 ks
Vejce slepičí
50 g
Máslo čerstvé
3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá

Postup

1

Velký pekáč nebo plech s vysokými okraji vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.

2

V míse promícháme všechny suroviny dohladka (mandle napřed spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo). Těsto vlijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě. Po 20 minutách teplotu snížíme na 130 °C a pečeme dozlatova. Je-li perník upečený, poznáme tak, že po vpíchnutí naostřené špejle se těsto nepřichytává.

Nutriční hodnoty

Kalorie 245 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 33 g
Tuky 12 g
Uhlovodany 29 g
Cholesterol 23,6 mg
Draslík 66,9 mg
Sodík 38,4 mg
Vláknina 3 g
Vitamín A 22,7 mg
Vitamín B6 0,0 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 0,1 mg
Vitamín E 1,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 17,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz