Gaskoňské kotlety
- Celkový čas:
- 50 minut
- Doba přípravy:
- 10 minut
- Doba vaření:
- 40 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 ks
- Cibule
- 250 g
- Houby čerstvé
- 0,3 kávová lžička
- Pepř černý mletý
- 50 g
- Sádlo škvařené
- 80 g
- Slanina vepřová
- 0,5 kávová lžička
- Sůl
- 1 kávová lžička
- Vegeta
- 4 ks
- Vepřové kotlety
- 100 ml
- Voda pitná
- 150 g
- Zakysaná smetana
Postup
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, houby na kousky. Vykostěné kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Kotlety z obou stran osmažíme na rozpáleném sádle. Poté přeložíme na talíř a do výpeku dáme cibuli a lehce zpěníme. Poté přimícháme slaninu, roztavíme, přimícháme houby, poprášíme vegetou, přidáme kotlety, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. |
3 | Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, necháme přejít varem a polijeme tím kotlety. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 481 kcal |
Bílkoviny | 27 g |
Sacharidy | 7 g |
Tuky | 38 g |
Uhlovodany | 7 g |
Cholesterol | 114,0 mg |
Draslík | 768,6 mg |
Sodík | 364,2 mg |
Vláknina | 5 g |
Vitamín A | 243,8 mg |
Vitamín B6 | 0,8 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 2,2 mg |
Vitamín E | 0,3 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 4,1 mg |
Komentáře a hodnocení