Gaskoňské kotlety

Celkový čas:
50 minut
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
40 minut

Ingredience

Počet porcí
1 ks
Cibule
250 g
Houby čerstvé
0,3 kávová lžička
Pepř černý mletý
50 g
Sádlo škvařené
80 g
Slanina vepřová
0,5 kávová lžička
Sůl
1 kávová lžička
Vegeta
4 ks
Vepřové kotlety
100 ml
Voda pitná
150 g
Zakysaná smetana

Postup

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, houby na kousky. Vykostěné kotlety lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Kotlety z obou stran osmažíme na rozpáleném sádle. Poté přeložíme na talíř a do výpeku dáme cibuli a lehce zpěníme. Poté přimícháme slaninu, roztavíme, přimícháme houby, poprášíme vegetou, přidáme kotlety, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.

3

Udušené kotlety vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, necháme přejít varem a polijeme tím kotlety.

Nutriční hodnoty

Kalorie 481 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 7 g
Tuky 38 g
Uhlovodany 7 g
Cholesterol 114,0 mg
Draslík 768,6 mg
Sodík 364,2 mg
Vláknina 5 g
Vitamín A 243,8 mg
Vitamín B6 0,8 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 2,2 mg
Vitamín E 0,3 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 4,1 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz