Skopové maso na roštu se žampióny

Celkový čas:
65 minut
Doba přípravy:
45 minut
Doba vaření:
20 minut

Ingredience

Počet porcí
1 polévková lžíce
Máslo čerstvé
1 polévková lžíce
Olej stolní
750 g
Skopový hřbet
100 g
Slanina vepřová
1 ks
Strouhanka
1 ks
Sůl
4 ks
Žampiony čerstvé

Postup

1

Očištěné žampióny nakrájíme na plátky a na stejně velké plátky nakrájíme i maso z vykostěného hřbetu a slaniny. Maso ještě naklepeme a osolíme.

2

Maso se žampióny pokapeme olejem a necháme 1/2 hodiny marinovat. Po půl hodině budeme napichovat na jehlu střídavě maso se slaninou a houbami. Takto připravené rožně obalíme v prosáté strouhané housce, pokapeme rozehřátým máslem a budeme opékat na roštu nebo na elektrickém grilu.

3

Jako přílohy podáváme rýži, chléb nebo saláty.

Nutriční hodnoty

Kalorie 555 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 72 g
Tuky 22 g
Uhlovodany 72 g
Cholesterol 23,9 mg
Draslík 992,0 mg
Sodík 98 g
Vláknina 11 g
Vitamín A 0,0 mg
Vitamín B6 0,4 mg
Vitamín B12 0,0 mg
Vitamín C 5,3 mg
Vitamín E 0,4 mg
Vápník 0,0 mg
Železo 12,4 mg

Sdílet


Komentáře a hodnocení

Souhlasím se zasíláním zajímavých informací a akcí z portálu Milujivareni.cz