Skopové maso na roštu se žampióny
- Celkový čas:
- 65 minut
- Doba přípravy:
- 45 minut
- Doba vaření:
- 20 minut
Ingredience
- Počet porcí
- 1 polévková lžíce
- Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce
- Olej stolní
- 750 g
- Skopový hřbet
- 100 g
- Slanina vepřová
- 1 ks
- Strouhanka
- 1 ks
- Sůl
- 4 ks
- Žampiony čerstvé
Postup
1 | Očištěné žampióny nakrájíme na plátky a na stejně velké plátky nakrájíme i maso z vykostěného hřbetu a slaniny. Maso ještě naklepeme a osolíme. |
2 | Maso se žampióny pokapeme olejem a necháme 1/2 hodiny marinovat. Po půl hodině budeme napichovat na jehlu střídavě maso se slaninou a houbami. Takto připravené rožně obalíme v prosáté strouhané housce, pokapeme rozehřátým máslem a budeme opékat na roštu nebo na elektrickém grilu. |
3 | Jako přílohy podáváme rýži, chléb nebo saláty. |
Nutriční hodnoty
Kalorie | 555 kcal |
Bílkoviny | 20 g |
Sacharidy | 72 g |
Tuky | 22 g |
Uhlovodany | 72 g |
Cholesterol | 23,9 mg |
Draslík | 992,0 mg |
Sodík | 98 g |
Vláknina | 11 g |
Vitamín A | 0,0 mg |
Vitamín B6 | 0,4 mg |
Vitamín B12 | 0,0 mg |
Vitamín C | 5,3 mg |
Vitamín E | 0,4 mg |
Vápník | 0,0 mg |
Železo | 12,4 mg |
Komentáře a hodnocení