Zde najdete snad úplně vše o nejrůznějších potravinách a surovinách - ovoci, zelenině, masu, rybách, luštěninách atd. Nechybí ani jednoduché vysvětlení různých kuchařských výrazů nebo gastronomických názvů postupů. V tomto rozsáhlém gastronomickém slovníku najdete požadované informace nejen podle abecedy, ale i pomocí fulltextového vyhledávání. Pro ještě jednodušší a rychlejší hledání lze využít i jednotlivé kategorie.
Anglický výraz pro křepelku. Francouzsky Caille, německy Wachtel, italsky Quaglia (Coturnice), španělsky Codornicha (Codorniz), portugalsky Codornice. Tento pernatec je oblíbenou pochoutkou zvláště ve Francii a Belgii. Připravuje se podobně jako bažant. V poslední době se křepelka stala preferovanou surovinou...
Anglický výraz pro „královnu Alžbětu“. V gastronomii se tento název používá u receptů, jež byly věnovány této královně. Například maďarská specialita Fonott borjúszüz Queen Elisabeth módra je copánek z proužků telecí svíčkové, pečený na rožni a plněný smrži a husími játry. Tuto lahůdku vymyslel šéfkuchař...