Radek Šubrt
Radek Šubrt
- šéfkuchař, který neudělá zbytečný pohyb
Radek Šubrt prý v kuchyni neudělá zbytečný krok a pohyb navíc, a stejně tak nedokáže ošidit žádné jídlo, které připravuje. I když strávil poměrně velkou část svého profesního života v mnoha proslavených restauracích po celém světě, v České republice se ale stal známým až jako porotce po vysílání televizní kuchařské show MasterChef.
Radek Šubrt se vyučil kuchařem, a protože si uvědomoval, že profesionální gastronomie znamená mimo jiné i stálé vzdělávání, rozhodl se krátce po ukončení studií odejít do zahraničí. Tam pečlivě sledoval nejen kuchařské postupy, ale seznamoval se i s novými, u nás v té době ještě zcela neznámými surovinami. On sám toto období hodnotí jako velmi zajímavé a doporučuje, aby každý, kdo se rozhodne pro kuchařinu a chce se jí opravdu na profesionální úrovni věnovat, na nějakou dobu do zahraničí odešel. On sám je po celou svoji kariéru střídavě v České republice a zahraničí.
r. 1993 - 1994 hotel Adria Praha
1994 - 1996 česká restaurace St. Wenceslas Restaurant - Mnichov, Německo
1996 - 1997 hotel Mövenpick - Praha
1997 - 1999 hotel Don Giovanni - Praha
hotel Bad Blumau - Rakousko
1999 - 2000 hotel Radisson SAS - Praha
2000 - 2001 hotel Des Balancess - Luzern, Švýcarsko
2001 - 2002 hotel Radisson SAS - Praha
2002 - 2010 hotel Le Palais - Praha Praze
2011 - 2012 restaurace Daniel´s (Daniel Boulud) - New York, USA
2012 restaurace Amade - Pachtův palác, Praha
V New Yorské restauraci Daniel´s se prý vzhledem k prostoru k přípravě a výdeji jídel přistupuje s naprosto dokonalou synchronizací. Právě tam se Radek Šubrt naučil nedělat při vaření zbytečné pohyby a mít kolem sebe vždy pořádek. Tyto, ale i dříve získané zkušenosti přenáší i do restaurací v České republice, v kterých působil nebo dosud působí.
- od r. 2004 spolumajitel restaurace Sokool
- od r. 2007 spolupráce s Miele gallery Praha
- od r. 2010 šéfkuchař a majitel restaurace Amade v hotelu Pachtův palác v Praze
V současnosti v Praze ještě vlastní a provozuje stylové jídelny Na pruhu a Na krejcárku
Poskytuje také kompletní catering.
„ Z běžně dostupných potravin je možné uvařit chutné a kvalitní jídlo za rozumnou cenu, a není k tomu ani potřeba drahé vybavení kuchyně. Kvalita hned nemusí znamenat vysokou cenu. V restauraci se dá ušetřit úplně jinde než na jídle. “ …“, vysvětluje základní filozofii svých provozoven, a tak například polední menu, která tam nabízejí, je pouze z kvalitních surovin a i s polévkou stojí kolem sta korun.
Kuchařské umění Radka Šubrta neuniklo ani pozornosti médií.
- od r. 2010 spolupráce s TV Nova na pořadu "Tescoma s chutí"
- v r. 2012 spolupráce s TV Prima na pořadu „Hostina za hubičku“
v porotě soutěže "MasterChef" TV Nova a Markíza
Natáčí kuchařskou školu a videorecepty pro největší gastronomický internetový portál v ČR www.milujivareni.cz.
Pořádá kuchařské kurzy pro veřejnost
Narodil se v r. 1971 v Praze, kde bydlí stále. S manželkou Monikou má syny Jakuba a Jana.
V současnosti patří mezi nejlepší ve svém oboru, a to i přesto, že sám o sobě říká, jak se v mnohém, například při přípravě dezertů, musí ještě zdokonalit. Už by asi nemusel, ale nevadí mu v restauraci loupat a krájet cibuli nebo česnek, případně umýt nádobí
Dále si můžete přečíst :
Šéfkuchař Radek Šubrt je v současnosti jedním z našich nejuznávanějších profesionálů ve svém oboru. Zkušenosti sbíral ve vyhlášených restauracích po celém světě. Odborníci jeho způsob vaření popisují jako umělecký tanec, jeho stylem je krása v jednoduchosti. Široká veřejnost si na něj pamatuje zejména jako na porotce v kulinářské soutěži MasterChef. Přitom ho ale původně vůbec na kuchaře nechtěli přijmout a dostal se tam až s protekcí. Jak se tedy vypracoval až na samotný vrchol v gastronomii? Kdo velí jeho kuchyni doma? A kterou činnost v rámci vaření opravdu nemá rád? S tím vším se nám svěřil ve své restauraci Amade, kam nás pozval na zahrádku na grilování. celý článek >>
Nejlepší recepty

Cukrářská škola
