Kuchařka - Mačingová dieta
Dieta Antonie Mačingové trvá 28 dní, během kterých je nutné přesně dodržovat předepsaná jídla, která nabízí i tato naše speciální kuchařka. Mačingová dieta detoxikuje organismus, dodává mu energii a zároveň pomáhá při hubnutí. Tato dieta je značně oblíbená, výsledky jsou při jejím dodržování opravdu viditelné.
Ostatní
Salát z červené řepy
Očištěnou červenou řepu nahrubo nastrouháme do mísy. Přidáme sterilovaný hrášek s mrkví, nadrobno nakrájené nakládané okurky a olivový olej. Vše promícháme a salát podle chuti osolíme a opepříme.Celý receptHrášková polévka s pestem
Do hrnce vlijeme 1l vody a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme čerstvý nebo mražený hrášek, přidáme bazalkové pesto a podle chuti sůl a pepř. Vaříme asi 20 minut a nakonec přidáme máslo. Po mírném vychladnutí polévku rozmixujeme dohladka.Celý receptFazolové lusky s česnekem (nebo s cibulí)
Zelené fazolové lusky vsypeme do vroucí osolené vody v hnrci a vaříme asi 10 minut. Uvařené fazolky scedíme. V kastrolu na olivovém oleji osmahneme nakrájený česnek, přidáme vařené fazolky a chvíli restujeme. Ihned podáváme.Celý receptTěstoviny s listovým špenátem
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme. V kastrolu na oleji osmahneme nasekaný česnek, přidáme propláchnutý čerstvý špenát a podle chuti sůl a pepř. Podlijeme troškou vody a vmícháme uvařené těstoviny. Ihned podáváme.Celý receptProkládaná cuketa
Omyté cukety nakrájíme na kolečka nebo na plátky silné max. 1cm. Olivový olej smícháme se solí, pepřem, sušenou bazalkou a sójovou omáčkou. Přidáme na plátky nakrájený česnek. Ochucený olej vlijeme na plech, urovnáme na něj nakrájenou cuketu a zapékáme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut. Chvíli před koncem pečení pokrm posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.Celý receptBezvaječné těstoviny s hlívou ústřičnou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a slijeme. Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou, nahrubo nastrouhanou mrkev a okořeníme sušeným rozmarýnem. Osolíme podle chuti a dusíme s trochou vody. Nakonec přilijeme sójovou smetanu a vše ještě chvíli podusíme. Podušenou směs promícháme s uvařenými těstovinami.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.