Kuchařka na nejlepší teplé předkrmy
Kuchařka na nejlepší teplé předkrmy. Teplý předkrm se servíruje po polévce, případně polévku nahrazuje. Měl by správně být malý, lehký a zároveň alespoň mírně pikantní, protože povzbuzuje chuť k jídlu. Naše kuchařka nabízí teplé předkrmy ze zeleniny, masa, hub, sýra, těstovin a mnoha dalších surovin
Ostatní
Pikantní masové kuličky
V mixéru zpracujeme nalámaný toustový chléb, mléko, vejce a necháme chvíli odležet. Přidáme koření, sůl, chilli pastu a znovu krátce zpracujeme. Na oleji zpěníme cibuli a spolu s nadrobno nakrájenými sušenými meuňkami přidáme do směsi. Vše smícháme již ručně. Ze směsi tvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu. Přendáme na plech s pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.Celý receptOmeleta s jitrnicí
V mléce ušleháme vejce, sůl a postupně mouku. Na rozpáleném tuku upečeme menší omelety. Obsah jitrnice prohřejeme na pánvi, potřeme omelety, svineme, potřeme sádlem a posypeme strouhaným sýrem. Naplněné omelety můžeme rozpůlit a půlky obalit v mouce, rozšlehaných vejcích se solí a ve strouhance. Smažíme je v pánvi na oleji dozlatova.Celý receptMexické košíčky
Troubu předehřejeme na 180C. Připravíme 4 misky o průměru cca 10cm, vymažeme je olejem a vyložíme kukuřičnými tortilami potřenými olejem. Pečeme cca 10min dokřupava. V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme cca 3min najemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso a za stálého míchání cca 5min osmažíme. Poté přidáme koření a 10ml vody. Zakryjeme a za občasného míchání dusíme cca 10min. Přidáme fazole bez nálevu a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme prošlehané vejce. Takto připravenou směs rozdělíme do tortilových košíčků, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme 5-10min až se sýr rozpustí. Podáváme se zakysanou smetanou.Celý receptCelerové tousty
Sýr a celer nastrouháme, smícháme, veku namažeme máslem a natřeme směsí. Povrch zakapeme máslem a krátce zapečeme v troubě. Můžeme dosolit.Celý receptZapečené tousty se salámem
Plátky veky namažeme máslem, posypeme salámem na kostičky, zakapeme kečupem smíchaným se sojovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme ve vyhřáté troubě.Celý receptGratinovaná čekanka na toastu
Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme omyté listy čekanky, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a estragonem. Vše krátce opečeme a necháme vychladit. Směs rozdělíme na plátky opečeného toastového chleba a posypeme nastrouhaným sýrem. Dozlatova zapečeme a hotové toasty ozdobíme petrželkou a plátkem rajčete.Celý recept
Cukrářská škola
V kapitolách a lekcích najdete vše, co potřebujete znát a vědět o kuchyni, surovinách i samotném vaření.
Zbožíznalství
Hledejte v našem obsáhlém slovníku
Kuchařův rádce
Rady, tipy, triky... Pokud se vám v kuchyni něco nepovedlo, nebo chcete jen poradit, rádce je tu pro vás.