Asijský houbový hrnec
35 min.
Ingredience
- 0,3kilogramŽampiony čerstvé
- 0,3kilogramHlíva ústřičná
- 0,3kilogramKřemenáče
- 3kusyCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 5kusůHořčičné semínko
- 0,75litrVývar zeleninový
- 1kilogramBrambory
- 0,1litrOcet vinný
- 150gramůZakysaná smetana
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krystal
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Houby pečlivě očistíme a nasekáme nadrobno. Cibuli zbavíme slupky a najemno nasekáme.
- 2Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a cibuli zlehka osmahneme. K cibuli zamícháme houby a celou směs smažíme asi 3 minuty.
- 3Zalijeme vývarem, ochutíme bobkovým listem a zrnky koření.
- 4Brambory zbavíme slupky, opláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme na malé kostičky a vaříme je v osolené vodě.
- 5Brambory společně s vodou přilijeme k houbám. Zalijeme kapkou octa, přidáme špetku cukru a pepře. Nakonec přilijeme zakysanou smetanu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.