Barevný slepičí salát
125 min.
Ingredience
- 2kusyStehno slepičí
 - 2kusyCibule
 - 1kusBobkový list
 - 2kusyJalovec
 - 2kusyPomeranče
 - 1kusPaprika červená
 - 2lžičkyOcet kvasný lihový
 - 1lžičkaKari koření
 - 150gramůJogurt nízkotučný
 - 1lžičkaSůl
 - 2lžičkyWorcester (worcesterská omáčka)
 - 2špetkyPažitka
 - 1litrVoda pitná
 - 0,75lžičkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
3 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V hrnci uvaříme vodu, přidáme bobkový list, jalovec a jednu oloupanou cibuli. Slepičí stehna vložíme do vroucí vody a povaříme asi 30 minut.
 - 2Oloupeme pomeranče i s vnitřní bílou slupkou. Dužinu nakrájíme na plátky. Omyjeme paprikový lusk, zbavíme ho semínek a bílé přepážky. Oloupeme druhou cibuli a najemno nasekáme. Necháme okapat chřest z plechovky, šťávu slijeme a odložíme 100ml. Posekáme chřest na malé kousky. Všechny přísady promícháme.
 - 3Ke konci doby vaření vyjmeme slepičí stehna z hrnce, zbavíme je kůže a kostí a maso pokrájíme na kostičky.
 - 4Smícháme šťávu z chřestu s kari, jogurtem, octem a dochutíme worchestrovou omáčkou, solí a pepřem. Takto připravenou marinádu smícháme s přísadami do salátu a necháme hodinu uležet.
 - 5Při podávání posypeme jemně nasekanou pažitkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.