Bezlepkový bramborový guláš se smetanou
48 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 200gramůSalám měkký bezlepkový
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 8decilitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
- Jíška
- 1lžíceMouka bezlepková Jizerka
- 2špetkyChilli koření mleté
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
37 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Bezlepkový salám pokrájíme na stejně velké kostičky jako brambory. Brambory se salámem dáme do hrnce, přidáme bobkový list, drcený kmín, sůl, vodu a pomalu vaříme přibližně 20 minut doměkka. Mezitím si očistíme 2 cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na oleji ji zpěníme a hned ji přidáme k bramborům.
- 2V teflonové pánvi si připravíme jíšku: Nasucho opražíme dorůžova 1 lžíci bezlepkové mouky Jizerka. Pánev odstavíme z plotny a k mouce za stálého míchání ještě přidáme sladkou papriku a chilli koření. (Nesmí se nám nic připálit).
- 3Když jsou brambory měkké, přimícháme smetanu, necháme ji přejít varem, přimícháme světlou jíšku a vaříme minimálně 5-8 minut. Guláš podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.