Bezlepkový chléb z modré směsi Finaxu s tvarohem
60 min.
Ingredience
- Kvásek
- 2decilitryVoda pitná
- 15gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- Na vytření formy
- Těsto
- 300gramůSměs nízkobílkovinná Finax
- 3lžíceTvaroh měkký - nízkotučný
- 2lžíceOlej olivový
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceKmín drcený
- 2lžíceSemínka slunečnicová loupaná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si kvásek: do misky dáme 1 dl vlažné vody, 15 g kvasnic a 1 lžičku cukru. Kvásek necháme dobře vzejít.
- 2Do mísy nasypeme bezlepkovou směs Finax (modrou), přidáme do ní 2-3 lžíce tvarohu, 1 lžíci oleje, 2 dl vlahé vody, 1 lžičku soli, 0.5 lžíce drceného kmínu a 1 lžíci a 1-2 lžíce slunečnicových semínek. Těsto promícháme, přidáme vykynutý kvásek a těsto důkladně prohněteme. Těsto má být hladké a vláčné. Vložíme do formy vytřené olejem. Těsto zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30 minut kynout na teplém místě.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 200°C-220°C přibližně 40 minut.
- 4Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).
- 5Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Až poté nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.