Bezlepkový jahelník s banány a tvarohem
95 min.
Ingredience
- Jáhlová kaše
- 3litryVoda pitná
- 7,5decilitrůMléko plnotučné
- 50gramůCukr krystal
- 2lžíceCitronová kůra
- Tvarohová směs
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
26 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
4 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Jáhly dáme do síta a třikrát je přelijeme vařící vodou (3 litry). Poté je vložíme do hrnce se silnějším dnem, přilijeme mléko, přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, za stálého míchání vaříme přibližně 20 minut. Uvaříme hustou kaši, kterou odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Do mísy dáme tvaroh, přidáme k němu žloutky, vanilkový cukr, na kolečka pokrájené banány, na menší kousky posekané vlašské ořechy a směs dobře promícháme. Postupně zapracujeme jáhlovou kaši.
- 2Omyté broskve vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Bílek z vajec vyšleháme na tuhý sníh. Do jahelníku nejdříve přimícháme broskve, poté zlehka zapracujeme sníh. Dortovou formu vytřeme máslem (20 g), dáme do ní jahelník, povrch zarovnáme a pokryjeme plátky másla (50 g). Pečeme v troubě při 160°C přibližně 35 - 45 minut do zlatova.
- 3Vychladlý jahelník nakrájíme na porce a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.