Bramborová polévka na kyselo
60 min.
Ingredience
- 70gramůHouby sušené
- 0,1gramBobkový list
- 67gramůTuk
- 13gramůPolévkové koření
- 7gramůSůl
- 7gramůPetržel - nať
- 467gramůBrambory
- 30mililitrůOcet kvasný lihový
- 300mililitrůMléko polotučné
- 67gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5litryHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Vápník
64 mg
Postup přípravy
- 1Brambory opláchneme a nakrájíme na tenčí plátky. Zalijeme je vývarem, přidáme opláchnuté houby a bobkový list a částečně uvaříme.
- 2Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, rozředíme ji odvarem z brambor a nejméně půl hodiny vaříme.
- 3Potom zásmažku vlijeme do předvařených brambor a dobře promícháme.
- 4Uvedeme do varu, přilijeme mléko a zvolna vaříme, až jsou brambory téměř měkké, ne rozvařené.
- 5Nakonec polévku dochutíme octem a polévkovým kořením a přisolíme.
- 6Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.