Bramborový koláč s mandlemi a tvarohovou nádivkou
60 min.
Ingredience
- 360gramůBrambory
 - 2gramyCukr moučkový
 - 4kusyVaječný žloutek slepičí
 - 60gramůMandle
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 150gramůMouka pšeničná hrubá
 - 4kusyVaječný bílek slepičí
 - 750mililitrůVoda pitná
 - 0,5lžičkaVanilkový lusk
 
- Nádivka
- 300gramůTvaroh jemný
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 2gramyCukr moučkový
 - 40gramůMarmeláda malinová
 
 - Na plech
- 80gramůMáslo čerstvé
 - 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 2lžíceCukr moučkový
 
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
54 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme vychladnout. V míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme brambory, rozpuštěné a vychladlé máslo, mleté mandle, práškovou vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
 - 2Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme prochladnout a rozdělíme na dva díly. Jeden potřeme tvarohovou nádivkou, zakryjeme zbytkem těsta, nakrájíme na obdélníčky, posypeme cukrem a podáváme.
 - 3Na nádivku utřeme máslo, přidáme cukr, tvaroh a marmeládu a důkladně promícháme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.