Burgundská hovězí kýta
185 min.

Ingredience
- 1kilogramHovězí kýta
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 250gramůSlanina vepřová
- 240gramůŠalotka
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůVíno burgundské
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůPetržel - nať
- 20gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1stroužekČesnek
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250gramůŽampiony čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
49 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech přidáváme na kostky nakrájené maso a dohněda je smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.
- 2Do pekáče dáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji. Pak k ní přidáme šalotku a osmažíme ji dozlatova. Děrovanou naběračkou ji z tuku vyjmeme a dáme k masu.
- 3Do pekáče vsypeme mouku, zamícháme a asi 2 minuty ji smažíme. Postupně přidáme vývar a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
- 4Do pekáče vrátíme maso a slaninu, přidáme nakrájenou petrželovou nať, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Přilijeme víno, přikryjeme a jednu a půl hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C.
- 5Do pekáče dáme šalotky, přidáme celé drobné žampiony a 1 hodinu podusíme, až maso změkne.
- 6Odstraníme petržel, tymián a bobkový list. Omáčku ochutnáme, přisolíme, připepříme a pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.