Burgundská hovězí kýta

185 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
49 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, po částech přidáváme na kostky nakrájené maso a dohněda je smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.
  • 2
    Do pekáče dáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji. Pak k ní přidáme šalotku a osmažíme ji dozlatova. Děrovanou naběračkou ji z tuku vyjmeme a dáme k masu.
  • 3
    Do pekáče vsypeme mouku, zamícháme a asi 2 minuty ji smažíme. Postupně přidáme vývar a za stálého míchání vaříme, až omáčka zhoustne.
  • 4
    Do pekáče vrátíme maso a slaninu, přidáme nakrájenou petrželovou nať, tymián, bobkový list, sůl a pepř. Přilijeme víno, přikryjeme a jednu a půl hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160°C.
  • 5
    Do pekáče dáme šalotky, přidáme celé drobné žampiony a 1 hodinu podusíme, až maso změkne.
  • 6
    Odstraníme petržel, tymián a bobkový list. Omáčku ochutnáme, přisolíme, připepříme a pokrm podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.