Calzone s ricottou
50 min.
Ingredience
- 125gramůSýr Ricotta
 - 250gramůRajčata
 - 60gramůMozzarella
 - 2stroužkyČesnek
 - 30gramůOlivy černé
 - 60gramůŽampiony čerstvé
 - 160gramůPaprika zelená
 - 3gramyOregano sušené
 - 5gramůSůl
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 1kusVejce slepičí
 
- Těsto
- 7gramůDroždí
 - 5gramůCukr krupice
 - 500gramůMouka polohrubá
 - 5gramůSůl
 - 2lžíceOlej olivový extra panenský
 - 275mililitrůVoda pitná
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
611 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Smícháme přísady na těsto. Vymažeme velkou mísu. Těsto vypracujeme pomocí elektrického hnětače.
 - 2Vytvoříme kouli a vložíme ji do mísy. Zakryjeme naolejovanou fólií
 - 3a necháme na teple kynout, až dvojnásobně nabude.
 - 4Těsto přemístíme, rozdělíme na 4 díly. Vyválíme kolečka o průměru 20 cm. Promícháme ricottu, rajčata, mozzarellu, česnek, olivy, houby, zelenou papriku a oregano, okořeníme. Naplníme calzony, okraje dobře smáčkneme.
 - 5Dáme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 240 °C pečeme 15 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.