Celozrnné penne s dušeným hovězím
100 min.
Ingredience
- 200gramůŠalotka
- 2kusyPaprika červená
- 600gramůHovězí maso zadní
- 20gramůTymián čerstvý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1špetkaNové koření celé
- 2lžíceBalsamico ocet
- 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
- 3kusyBobkový list
- 1lžícePyré rajčatové
- 200gramůCuketa
- 300gramůTěstoviny Penne
- 4litryVoda pitná
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
11 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme hovězí maso, omyjme, odkrojíme lůj a nakrájíme na kostky. Šalotky očistíme a podélně rozkrojíme na čtvrtky. Dále očistíme papriky, rozpůlíme, důkladně zbavíme semen a bílých dužin, znova omyjeme a nakrájíme na prst silné proužky. Tymián omyjeme a otřepeme.
- 2Rozpálíme olej na ohnivzdorném rendlíku nebo hlubší pánvi a opečeme maso po všech stranách za vysoké teploty. Po opečení masa přidáme nakrájené šalotky a papriku, důkladně zamícháme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit při mírné teplotě.
- 3Mezitím si předehřejeme troubu na 180°C. Nasekáme na drobné kousky tymián a rozmarýn, smícháme s ostatním kořením a balzamikovým octem. Směs přidáme ke guláši, osolíme, přidáme 350 ml vody a povaříme. Poté sundáme z rendlíku pokličku a dáme do trouby, kde necháme guláš dusit zhruba 1 hodinu. Pomalu si připravíme k varu velký hrnec s osolenou vodu na těstoviny.
- 4Rajčatové pyré smícháme se 100 ml vody. Omyjeme cukety a nakrájíme na větší kostky, přidáme do pyré a vše za stálého míchání přidáme do guláše, který se bude dusit v troubě bez pokličky dalších 15 minut.
- 5Do vroucí osolené vody přidáme penne a vaříme dle receptu na obalu na skus. Slijeme hotové těstoviny přes síto, necháme velmi krátce vykapat a přendáme na talíře, kde je zalijeme dušeným hovězím se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.