Černý zajíc
80 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
 - 0,5kusCeler bulvový
 - 1kusPetržel kořen
 - 100gramůAnglická slanina
 - 2lžičkyMáslo čerstvé
 - 300mililitrůVíno červené
 - 1kusCibule
 - 6kusůPepř černý celý
 - 2kusyNové koření celé
 - 2lžíceTymián čerstvý
 - 2kusyBobkový list
 - 2kusyJalovec
 - 3lžíceMarmeláda rybízová
 - 2lžícePerník
 - 100gramůŠvestky sušené
 - 2lžíceOlej rostlinný
 - 1kilogramZaječí maso
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
26 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vyškvaříme na oleji slaninu, přidáme trochu másla a zajíce rozděleného a odblaněného na porce. Opečeme prudce ze všech stran, poté maso vyndáme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev, celer, petržel, cibuli a rybízovou marmeládu. Podlijeme červeným vínem, přidáme maso, dolijeme vodou, přidáme celý pepř, nové koření, tymián, bobkové listy, jalovec a dusíme doměkka. Maso musí být ponořené pod vodou. Maso vyndáme, odstraníme všechno koření, omáčku zahustíme perníkem a přidáme sušené švestky, 20 minut vaříme, vrátíme do omáčky maso a prohřejeme.
 - 2Ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.