Čerstvé sardinky pečené s citronem

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Vápník
168 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé sardinky vykucháme a zbavíme hlav. Jeden citron nakrájíme na kolečka, z druhého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu a třetí citron k servírování se sardinkami pokrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Do pekáče v jedné vrstvě rozložíme ryby, polejem je olejem a citronovou šťávou, posypeme citronovou kůrou a oreganem, osolíme a opepříme. Ryby vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme zhruba půl hodiny.
  • 3
    Sardinky servírujeme horké s čtvrtkami citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.