Česneková kolena pečená na pivu
135 min.

Ingredience
- 4kusyVepřové koleno
- 1lžičkaSůl
- 12stroužkůČesnek
- 4kusyCibule
- 10kusůNové koření celé
- 4kusyBobkový list
- 1litrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1587 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
130 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na plátky, polovinu česneku utřeme se špetkou soli, polovinu jen rozdrtíme. Kůži na kolenech překrájíme do mřížky, vetřeme do masa zbylou sůl a utřený česnek.
- 2Kolena vložíme do pekáče, posypeme cibulí, přidáme rozdrcený česnek, bobkový list, nové koření, přelijeme pivem, pod poklicí pečeme v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny. Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.
- 3Téměř měkká kolena odklopíme a dopečeme, aby měla křupavou kůrku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.