Chobotnice na víně
57 min.
Ingredience
- 1,6kilogramyChobotnice
- 1,5litryVoda pitná
- 200mililitrůVíno červené
- 5kusůBobkový list
- 200mililitrůOlej olivový
- 200mililitrůOcet vinný
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
630 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné chobotnice vložíme do vroucí vody, přidáme víno, bobkový list a pomalu vaříme, až jsou chobotnice měkké. Uvařené chobotnice osolíme a ve vývaru necháme vychladnout. Poté je nakrájíme nadrobno, vložíme do větší uzavíratelné skleněné nádoby, přidáme rozmarýn, olej a ocet. Uložíme v chladničce a podáváme vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.