Chobotnice na víně s ledovým salátem
80 min.
Ingredience
- 2kilogramyChobotnice
 - 0,75litrVíno červené
 - 3decilitryOlej olivový
 - 200mililitrůOlej olivový extra panenský
 - 2kusyBobkový list
 - 1kusSalát ledový
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1122 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
87 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
698 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Důkladně omyjeme chobotnici, dáme ji do hrnce. Zalijeme vodou, vínem, olejem, přidáme pepř a bobkový list. V tomto nálevu vaříme chobotnici asi hodinu, dokud nezměkne. Vyjmeme na prkénko a necháme vychladnout. Poté ji nakrájíme na malé kousky, osolíme, zakápneme olivovým olejem. Na talíř poklademe listy ledového salátu, do středu rozložíme pokrájenou chobotnici a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.