Cibulový koláč se smetanou a čerstvými paprikami

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
63 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na těsto smícháme mouku s máslem, vejcem a solí a důkladně propracujeme. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a cca 60 minut necháme odležet.
  • 2
    Koláčovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Těsto rozválíme a vmačkáme do formy i po stranách. Posypeme hrachem, zakryté alobalem vložíme do trouby vyhřáté na 230 °C a předpečeme.
  • 3
    Červenou i bílou cibuli očistíme, pokrájíme na tenké dílky a zlehka orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme podobně nakrájenou zelenou část pórku a nadrobno nasekané bylinky. Ochutíme solí a bílým pepřem. Papriky očistíme, opláchneme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky. Promícháme s restovanou cibulovou směsí a rovnoměrně rozprostřeme na těsto. Vložíme zpět do trouby a při teplotě 200 °C dopečeme dalších cca 10 minut.
  • 4
    Mezitím rozšleháme ve smetaně žloutky a poté nalijeme na koláč. Teplotu snížíme na 180 °C a zapékáme ještě 10-15 minut dozlatova.
  • 5
    Koláč nakrájíme na klínky a podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.