Čirá zeleninová polévka
35 min.
Ingredience
- 6kusůPetržel - nať
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusPórek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůHrášek
- 2kusyCeler - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, peržel nasekáme a spolu s pepřem a bobkovým listem zavážeme do gázy.
- 2Pórek, jen bílou část, očistíme a nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme, přidáme pórek a dusíme asi 5 minut. Přilijeme vodu, vývar a sáček s kořením. Zvýšíme teplotu, zakryjeme a vývar přivedeme k varu.
- 3Očistíme stonky celeru, oškrábeme mrkev a obojí nakrájíme na kousky velikosti sirky. Přidáme do vroucí polévky, snížíme teplotu a vaříme 5-8 minut, až je zelenina měkká.
- 4Z hráškových lusků odstraníme vlákna a nakrájíme je na kousky. Z polévky odstraníme sáček s kořením, přidáme cukrový hrášek a minutu povaříme.
- 5Hotovou polévku nalijeme do talířů a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.