Čistý rajčatový vývar se sýrovými krutony
60 min.
Ingredience
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 800gramůRajčata
- 0,5litrVývar zeleninový
- 4kusyPepř bílý celý
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusBobkový list
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1kusŠalotka
- 1kusBazalka
- 1stroužekČesnek
- 2krajíceVeka
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
17 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Řapíkatý celer a šalotku nakrájíme na kousky a opečeme na rozehřátem oleji.
- 2Přidáme omytá, na čtvrtky nakrájená rajčata, bylinky, celý pepř, cukr, osolíme a zalijeme vývarem. Necháme přejít varem, přikryjeme, snížíme teplotu a zvolna vaříme 30 minut.
- 3Veku nakrájíme na drobné kostičky. Do nepříliš rozehřátého oleje prolisujeme oloupaný česnek a dozlatova opékáme.
- 4Přes husté síto procedíme vývar.
- 5Vývar znovu mírně povaříme a odstavíme. Solené máslo nakrájíme na malé kousíčky a metlou je zašleháme do vývaru.
- 6Vývar rozdělíme do čtyř polévkových šálků a posypeme jemně nasekanou bazalkou. Krutony podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.