Conchiglie s cizrnou
35 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
 - 500gramůTěstoviny Conchiglie
 - 2lžíceOlej olivový
 - 425gramůCizrna konzervovaná
 - 1lžičkaCitronová kůra
 - 1lžičkaChilli paprička
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 1lžíceOregano sušené
 - 3stroužkyČesnek
 - 1lžičkaSůl
 - 75gramůRajčata sušená sterilovaná
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1hrstSýr Parmezán
 - 1kusCibule červená
 - 5litrůVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
9 g
Cukr
317 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 2Mezitím rozpálíme olej a orestujeme na něm dozlatova cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Přidáme prolisovaný česnek a restujeme ještě cca 1minutu. Poté přidáme propláchnutou a okapanou cizrnu, nakrájená sušená rajčata, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nakrájené chilli papričky a směs důkladně prohřejeme. Na závěr vmícháme citronovou šťávu a nakrájené bylinky.
 - 3Směs promícháme s těstovinami, ochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na talíře, dozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.