Dietní třešňová bublanina
60 min.

Ingredience
- 100gramůTuk Hera jedlý
- 50gramůCukr vanilka
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůTvaroh jemný
- 100mililitrůMléko odtučněné
- 200gramůMouka polohrubá
- 800gramůTřešně
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
74 mg
Postup přípravy
- 1V míse utřeme žloutky s Herou a vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme měkký tvaroh.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, který spolu s polohrubou moukou a práškem do pečiva zlehka zapracujeme do tvarohové pěny.
- 3Připravené těsto vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Poklademe omytými, okapanými třešněmi.
- 4Bublaninu zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.
- 5Upečenou, vychladlou bublaninu nakrájíme na 12 porcí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.