Divoká omáčka
230 min.
Ingredience
- 750gramůSrnčí plec
 - 1000mililitrůVývar z hovězích kostí
 - 150gramůZelenina kořenová
 - 30mililitrůOcet vinný
 - 50gramůZelenina nakládaná
 - 10gramůPepř černý celý
 - 3gramyPepř černý mletý
 - 10gramůSůl
 - 3gramyTymián sušený
 - 5gramůNové koření celé
 - 3gramyBobkový list
 - 50gramůJíška tmavá
 - 120gramůCibule
 - 150gramůHříbky čerstvé
 - 50gramůMáslo čerstvé
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
974 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme nahrubo, cibuli oloupeme a rozkrojíme na osminky, hříbky nakrájíme na plátky.
 - 2Do hrnce vložíme srnčí plecko s kostí, zalijeme hovězím vývarem z kostí, osolíme a vaříme 2 hodiny. Mezitím si připravíme zeleninu.
 - 3V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme hříbky, zeleninu, cibuli a osmahneme.
 - 4Vývar scedíme, maso použijeme na jiný recept. Do vývaru přidáme obsah pánve, okořeníme novým kořením, celým pepřem, bobkovým listem, tymiánem, přidáme nakládanou zeleninu na sladkokyselo, zahustíme jíškou a vaříme aspoň 1 hodinu. Občas sebereme tuk z povrchu. Z omáčky vyndáme celé koření, zeleninu prolisujeme a vrátíme zpět do omáčky, dochutíme solí, pepřem, octem, provaříme a odstavíme.
 - 5Omáčku použiváme k zvěřinovým pokrmům.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.