Domácí cannelloni se špenátem
85 min.
Ingredience
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 1,5litryVoda pitná
 - 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 150gramůKrupice pšeničná
 - 5kusůVejce slepičí
 - 1lžičkaSůl
 - 500gramůŠpenát listový čerstvý
 - 100gramůŠunka dušená
 - 125gramůMozzarella
 - 1hrstOregano čerstvé
 - 2stroužkyČesnek
 - 150gramůRicotta
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 5lžicOlej olivový
 - 80gramůOmáčka bešamelová
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
35 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, krupice, 4 vajec, 1/2 lžičky soli a 100 ml vlažné vody vypracujeme hladké těsto. Těsto vložíme do mísy a přikryté ho necháme 30 minut odpočinout.
 - 2Očistíme a omyjeme špenát, necháme ho okapat a ve vařící vodě ho chvíli blanšírujeme. Mozzarellu pokrájíme na kostičky, šunku na nudličky.
 - 3Opláchneme a osušíme oregano, otrháme lístky a najemno je nasekáme. Česnek oloupeme a pomocí lisu stroužky prolisujeme. Do mísy vložíme ricottu, mozzarellu, špenát, šunku, oregano a česnek, vše smícháme a dobře dochutíme solí a pepřem. Předehřejeme troubu na 250ºC (horkovzdušnou troubu na 220ºC).
 - 4Zpracujeme odležené těsto na Cennelloni. Na pracovní ploše těsto rozválíme na tenký plát o síle cca 2 mm a vykrájíme čtverce o rozměru 10 x 10 cm. V hrnci si dáme vařit osolenou vodu a po porcích v ní čtverce vaříme. Poté je vyjmeme a necháme okapat.
 - 5Cannelloni si rozložíme na čistou pracovní plochu, poklademe je směsí se špenátem a čtverce zavineme.
 - 6Máslem vymažeme zapékací mísu a cannelloni do ní vkládáme skladem směrem dolů.
 - 7Rozklepneme poslední vejce a oddělíme žloutek od bílku, bílek nepoužijeme. Pecorino nastrouháme. Žloutek rozšleháme, přimícháme pecorino, olej a bešamelovou omáčku, dobře promícháme a směsí pokryjeme cannelloni. Posolíme a opepříme. Takto připravené cannelloni vložíme do střední části trouby na 20 minut. Po uplynutí doby cannelloni vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.