Drobné těstoviny s rajčatovo-mrkvovou omáčkou
37 min.
Ingredience
- 75gramůMrkev kořen
 - 75gramůCuketa
 - 1kusBílá cibulka
 - 1stroužekČesnek
 - 400gramůRajčata
 - 1lžíceBazalka
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 1lžíceOlej Heliol jedlý
 - 1kusBobkový list
 - 100mililitrůVývar zeleninový
 - 0,5lžíceRozmarýn čerstvý
 
- Vařená těstovina
- 800mililitrůVoda pitná
 - 230gramůTěstoviny bezvaječné sušené
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
99 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oškrabanou mrkev a oloupanou cuketu omyjeme a nastrouháme nahrubo. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Zralá sladká rajčata omyjeme, ponoříme je do horké vody na 30 sekund, pak je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme na poloviny a lžičkou vydlabeme semínka. Pak rajčata nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme si snítku bazalky, několik lístků rozmarínu a bylinky pokrájíme na drobno.
 - 2V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme máslo s olejem, na něm si zpěníme cibuli s česnekem, přidáme všechnu pokrájenou zeleninu, bylinky, bobkový list a směs promícháme. Přilejeme trošku vývaru a pod pokličkou přivedeme k varu. Snížíme teplotu a pomalu zeleninu dusíme 10-12 minut doměkka. Pak z ní vyjmeme bobkový list.
 - 3V kastrólku přivedeme vodu k varu, nasypeme do ní drobnou těstovinu (např. ve tvaru hvězdiček, kytiček, písmenek aj.) Těstovinu uvaříme podle návodu, vaříme ji přibližně 10 minut. Poté ji scedíme a necháme v sítu odkapat.
 - 4Měkkou zeleninu rozmixujeme na hustou omáčku kterou přelijeme těstovinu. Rozdělíme na porce a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.