Dušená krkovička v hořčicové omáčce
65 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 30gramůSádlo škvařené
- 1kusBobkový list
- 2kusyNové koření celé
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 25mililitrůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůVepřová krkovička
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
41 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
479 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové koření, vmícháme hořčici a dusíme doměkka. Během dušení maso podle potřeby podléváme.
- 2Měkké maso vyjmeme a necháme na teplém místě. Do omáčky vlijeme smetanu rozkvedlanou s hladkou moukou, chvíli povaříme a podle chuti přisolíme. Omáčku přecedíme na maso a krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.