Dušená mrkev po švýcarsku
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1lžičkaSůl
 - 1kusBobkový list
 - 1špetkaTymián sušený
 - 4kusyCukr kostkový
 - 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
 - 750gramůMrkev kořen
 - 4lžíceOlej olivový
 - 0,5litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
187 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky, oloupanou cibuli krájíme na půlkolečka.
 - 2Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vložíme na něj mrkev a cibuli, osolíme, přidáme cukr a koření. Mícháme na mírném ohni, dokud cukr nezkaramelizuje. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka.
 - 3Před koncem dušení zaprášíme porkm moukou a ještě krátce podusíme.
 - 4Vhodnou přílohou je rýže.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.