Dušená telecí kýta se zeleninou

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
48 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky, pórek nakrájíme na kolečka.
  • 2
    Telecí kýtu očistíme a ze všech stran opečeme na másle s olejem. Přidáme zeleninu, tymián, bobkový list a pepř. Směs osolíme, podlijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě. Během dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme smetanu, necháme přejít varem a prolisujeme.
  • 4
    Maso servírujeme nakrájené na plátky a přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.