Dušená telecí kýta se zeleninou
75 min.
Ingredience
- 800gramůTelecí kýta
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 70gramůPórek
- 60gramůCeler bulvový
- 60gramůKarotka
- 1kusBobkový list
- 3kusyPepř černý celý
- 1lžičkaTymián sušený
- 200mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
48 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky, pórek nakrájíme na kolečka.
- 2Telecí kýtu očistíme a ze všech stran opečeme na másle s olejem. Přidáme zeleninu, tymián, bobkový list a pepř. Směs osolíme, podlijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě. Během dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
- 3Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme smetanu, necháme přejít varem a prolisujeme.
- 4Maso servírujeme nakrájené na plátky a přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.